Πώς να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα των gay χωρίς να γίνεσαι βαρετός;

06-11-2014
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Ζούμε σε μια εποχή που αν είσαι ομοφυλόφιλος και πολίτης μιας χώρας του δυτικού κόσμου είσαι σχετικά τυχερός. Σε σύγκριση τουλάχιστον με λίγες δεκαετίες πριν. Αν βέβαια είσαι κάτοικος Ρωσίας, Κίνας, Βολιβίας κλπ. τότε το “outing” σου (ή όπως τα λέτε αυτά εσείς οι γκέιδες) μάλλον δεν είναι σοφή επιλογή. Στην περίπτωση δε που είσαι τόοοσο γκαντέμης που είσαι ταυτόχρονα και μουσουλμάνος και gay τότε ενδέχεται να λιντσαριστείς αν καταλάβουν ότι «το τυλίγεις το πούρο».

Στη Δύση πάντως έχει καταντήσει αφόρητα βαρετό για όσους αδιαπραγμάτευτα δεχόμαστε τους ομοφυλόφιλους (όχι μέσα μας) να ακούμε χιλιοειπωμένα κλισέ περί ίσων δικαιωμάτων. Δεν είναι ότι δε συμφωνούμε. Το αντίθετο. Συμφωνούμε τόσο πολύ που κουραζόμαστε να αναμασάμε πράγματα που είναι αυτονόητα. Για αυτό το λόγο, αν είναι να μιλήσεις για ένα θέμα που έχει βαλτώσει βρες έναν τρόπο να πρωτοτυπήσεις.

Αυτό έκαναν οι Lonely Island πριν κάνα χρόνο όταν για να υποστηρίξουν την καθιέρωση του γάμου μεταξύ ομοφύλων πήραν παρέα τον Edward Norton, τον James Franco και τον Γαλιφιανάκη και γυρίσανε αυτό το σουρεαλιστικό κομψοτέχνημα. Τραγουδώντας για τις διακοπές της αμερικάνικης νεολαίας την άνοιξη (springbreak), τα μέλη του συγκροτήματος μας ενημερώνουν για το πώς διασκεδάζουν. Πίνουν, ξεφαντώνουν στα πάρτυ και επιτέλους παντρεύονται τους αγαπημένους τους! Καείτε με δική σας ευθύνη.