Ολοκληρωτική αντίληψη της έννοιας "instrumental"

05-11-2014
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Ένα από τα ωραιότερα ορχηστρικά του Steve Vai. Κυκλοφόρησε πρώτη φορά στον δίσκο “Passion and Warfare” του 1990. Η συγκεκριμένη εκτέλεση είναι ηχογραφημένη την περίοδο 2004-2005 μαζί με την Metropole Orchestra στην Ολλανδία, και έχει συμπεριληφθεί στο live DVD “Sound Theories Vol I & II” που κυκλοφόρησε το 2007.
Όλα τα ορχηστρικά τραγούδια από βιρτουόζους της κιθάρας του επιπέδου και του στυλ του Steve Vai, έχουν περίπου την ίδια δομή. Από την αρχή του τραγουδιού, παρουσιάζεται μία συγκεκριμένη μελωδία η οποία αναπτύσσεται και «ωριμάζει» κατά την διάρκειά του. Εδώ όμως ο Vai κάνει την κιθάρα του να «μιλάει» και να «παραμιλάει» (σχεδόν κυριολεκτικά). Ο τρόπος με τον οποίο από τα μισά του τραγουδιού και μετά, στήνει τα solos μέσα στο τραγούδι ο Vai, αποδεικνύουν περίτρανα ότι ένα solo δεν είναι απλά ένας αυτοσχεδιασμός.
Τα λόγια που λέει στο κλείσιμο του τραγουδιού ο David Coverdale στην studio έκδοσή του, το τραγούδι περιγράφει ηχητικά, το τι μπορεί να επικρατεί μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου, ο οποίος “walking the fine line….between Pagan….and Christian”.

For the Love of God