Ηθικό Δίλημμα #53: Εξωσυζυγικές δραστηριότητες υπό προϋποθέσεις

04-05-2015
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Για άλλη μία φορά, το παρακάτω Ηθικό Δίλημμα αναφέρεται από την οπτική του συζύγου. Προσαρμόστε ελεύθερα την υπόθεση ανάλογα με το φύλο σας και τις σεξουαλικές σας προτιμήσεις.

Σε λένε Στέφανο και εδώ και 15 χρόνια είσαι παντρεμένος. Πριν μια δεκαετία όμως, η σύζυγός σου είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα. Έμεινε σχεδόν ολικά παράλυτη έχοντας όμως επικοινωνία με το περιβάλλον. Εσύ, επειδή την αγαπούσες και την αγαπάς ακόμα, δεν την εγκατέλειψες ποτέ. Παρήχες ό,τι φροντίδα και εξυπηρέτηση μπορούσες. Κατάφερες να προσαρμόσεις τις εργασιακές σου υποχρεώσεις, μετακομίσατε σε άλλο σπίτι με βολικότερη πρόσβαση, έκανες και τις απαραίτητες τροποποιήσεις. Παιδιά δεν κάνατε ποτέ, παρόλο που εσύ θα ήθελες. Επίσης, όλα αυτά τα χρόνια δεν μπλέχτηκες ποτέ με άλλη γυναίκα, παραμένοντας πιστός στη σύζυγό σου.

Από τότε που έγινε το ατύχημα, ευτυχώς για σένα, είχες και 2-3 φίλους να βοηθάνε κατά περιόδους. Την Αγγελική, τον Παύλο και τον Σωκράτη. Αυτοί, πέρα από πρακτική βοήθεια, παρείχαν και ψυχολογική στήριξη διότι όπως καταλαβαίνετε υπήρξαν αρκετές δύσκολες περίοδοι. Ένα βράδυ λοιπόν, είχατε βρεθεί οι 4 φίλοι στο σπίτι σου. Ο Παύλος με τον Σωκράτη έπρεπε να φύγουν και η Αγγελική έμεινε για να σε βοηθήσει με κάποιες δουλειές. Αφού τις τελειώσατε λοιπόν, πιάσατε την κουβέντα με την Αγγελική αναπολώντας τα πόσα χρόνια είσαστε φίλοι, πόσο πολύ έχετε σταθεί ο ένας στον άλλον κλπ. Ε, να μην τα πολυλογώ, το ένα πράγμα έφερε το άλλο, είχατε πιει και λίγο κρασί και βρεθήκατε να φιλιέστε και τελικά περάσατε τη νύχτα στον καναπέ.