Η θρυλική ανακοίνωση της δολοφονίας του Kennedy που ξεχειλίζει από αυθεντικότητα

20-11-2014
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Σε μια εποχή που το να είσαι παρουσιαστής ειδήσεων είναι σχεδόν τόσο ντροπιαστικό όσο το να είσαι πολιτικός, έχει μεγάλη σημασία να θυμόμαστε όσους δημοσιογράφους έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων υπηρετώντας επάξια το επάγγελμά τους.

Ένας από αυτούς ήταν ο Walter Cronkite. Ο άνκορμαν του δελτίου ειδήσεων του αμερικανικού καναλιού CBS έγραψε τη δική του ιστορία την ημέρα που δολοφονήθηκε ο John F. Kennedy.

Ήταν 22 Νοεμβρίου 1963 και ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρισκόταν στο Dallas του Texas. Στις 12:30 το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο σημείο όπου θα εκφωνούσε μια ομιλία, ο Kennedy πυροβολήθηκε θανάσιμα από ελεύθερο σκοπευτή.

Τα νέα διαδόθηκαν με μεγάλη ταχύτητα και σύντομα, όλοι οι σταθμοί και τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν την είδηση. Αυτό έκανε και ο Cronkite. Για κάποιο λόγο όμως, η συγκεκριμένη μετάδοση είναι μια από τις διασημότερες μέχρι και σήμερα. Πιθανόν λόγω του κύρους που είχε ο συγκεκριμένος παρουσιαστής. Όταν όμως κάποιος βλέπει το παρακάτω βίντεο επικεντρώνεται αλλού. Στο σπάσιμο της φωνής. Στη συγκίνηση και την πραγματική θλίψη που αισθάνεται εκείνη τη στιγμή ο Cronkite. Για λίγα δευτερόλεπτα αφήνεται ευάλωτος. Σταματάει να είναι το ρομπότ – δημοσιογράφος αλλά ταυτόχρονα δεν ξενίζει. Δε γίνεται μαϊντανός, ούτε αρχίζει να πετάει δακρύβρεχτα και παρωχημένα λογάκια παρηγοριάς. Βγάζει μια εντυπωσιακή αυθεντικότητα η οποία περνάει άμεσα στο θεατή που μόλις έμαθε ότι δολοφονήθηκε ο αρχηγός της χώρας του.