Ηθικό Δίλημμα #58: Θα πέταγες την πεθερά από το μπαλκόνι;

03-06-2015
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Είναι βραδάκι και κάθεσαι στο σαλόνι σου. Έχεις βάλει ένα ποτηράκι ουισκάκι να πιεις μπας και χαλαρώσεις και ξεχαστείς λιγάκι. Πού να ξεχαστείς όμως; Τόσα χρέη, τόσες αναποδιές. Πού να το φανταζόσουν πριν 7 χρόνια που αποφάσισες να κάνεις την επένδυση με τα δύο νέα μεγάλα υποκαταστήματα τι θα συνέβαινε. Ήθελες όμως κι εσύ να είσαι πάντα τυπικός. Εφορία στην ώρα της, ΤΕΒΕ στην ώρα του, λογαριασμοί στην ώρα τους, μισθοί & bonus στην ώρα τους, δόσεις δανείων στην ώρα τους. Τα είχες υπολογισμένα όλα. Και τα 2 δάνεια δεν θα προκαλούσαν κανένα πρόβλημα σύμφωνα με τους τζίρους των προηγούμενων δέκα ετών. Ήταν η σωστή στιγμή. Αλλά τελικά δεν ήταν.

Αυτά σκέφτεσαι βάζοντας το δεύτερο ποτήρι και χαζεύοντας την πεθερά σου να κάνει βόλτες στο μπαλκόνι. Καλά, είναι κι αυτή στην κοσμάρα της. Μία είναι εδώ, και μία αλλού για αλλού. Μόνο όταν της ζητάγατε λεφτά μαζί με τη μοναχοκόρη της ήξερε να έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, να πετάει το «όχι» και να γυρίζει στον μαγικό κόσμο της. Και αναρωτιέσαι πόσο άδικο είναι! Επειδή ήταν τυχερή που ο πατέρας της είχε στην ιδιοκτησία του 3-4 οικοδομικά τετράγωνα και τόσα χρόνια εισπράττει απλά τα νοίκια. Όλα αυτά θα γίνουν δικά σας βέβαια κάποια στιγμή, αλλά πότε; 82 χρονών έχει φτάσει η κωλόγρια. Και την έχετε φορτωθεί εδώ και 3 χρόνια μετά τον θάνατο του πεθερού σου.

Καθώς βάζεις το τρίτο ποτήρι θυμάσαι τη φωνή της συζύγου σου να λέει : «Τόσο πολύ που στέκεται στην άκρη του μπαλκονιού, κάποια μέρα θα πέσει από κάτω και χαμπάρι δεν θα πάρουμε».