Ηθικό Δίλημμα #42: Ο διστακτικός φωτογράφος

26-03-2015
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Εργάζεσαι σε ένα φωτογραφείο. Τους προηγούμενους μήνες υπήρξαν τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις κατά τις οποίες ένα ζευγάρι έφερε στο κατάστημά σου φωτογραφίες για εκτύπωση. Και στα τρία σύνολα φωτογραφιών απεικονίζεται το συμπαθές ζευγάρι σε στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης μαζί με το μικρό γιο τους. Μοιάζουν ξέγνοιαστοι κι αγαπημένοι.

Την τρίτη φορά, παρατηρώντας τις φωτογραφίες διαπιστώνεις ότι το παιδί εμφανίζεται με λιγοστούς δυσδιάκριτους μώλωπες στο δεξί του χέρι. Ενώ κάτι τέτοιο δεν είναι σπάνιο για ένα μικρό αγόρι αποφασίζεις να το ερευνήσεις περεταίρω κοιτώντας προσεκτικά τα παλιότερα «σετ» φωτογραφιών. Αν και δεν είναι έκδηλο, σε κάποιες από τις φωτογραφίες φαίνονται μελανιές σε διάφορα σημεία του σώματος του παιδιού.

Υποψιάζεσαι ότι το κακοποιούν, αλλά δε μπορείς να είσαι ούτε στο ελάχιστο βέβαιος. Για χάρη του διλήμματος υπόθεσε ότι ζεις σε μια κοινωνία όπου οι Αρχές είναι «υπερευαίσθητες» σε τέτοιου είδους ζητήματα και ότι θα έπαιρναν το παιδί «χωρίς πολλά πολλά». Οι γονείς θα έπρεπε να ξοδέψουν μια περιουσία σε δικηγορικά έξοδα για να αποδείξουν την ενδεχόμενη αθωότητά τους και να το ξαναπάρουν πίσω.