Ηθικό Δίλημμα #4: Οικογένεια, χρέη και σεξ επί πληρωμή

12-11-2014
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Το παρακάτω δίλημμα έχει γραφτεί με τη λογική ότι ο λαμβάνων την απόφαση είναι άντρας. Αν είσαι γυναίκα μπορείς απλά να κάνεις την αντιστροφή των αντίστοιχων φύλων που συμμετέχουν στην ιστορία.

Είσαι παντρεμένος εδώ και τρία χρόνια. Έχεις έναν ευτυχισμένο γάμο αλλά για κακή σου τύχη βρίσκεσαι στην Ελλάδα της κρίσης. Κάποιες επενδύσεις έπεσαν έξω, οι μισθοί σας έχουν μειωθεί δραστικά, αλλά τουλάχιστον τα καθημερινά έξοδα "βγαίνουν". Το κακό είναι ότι, όπως πολλοί συμπολίτες σου, χρωστάς! Οφειλές στην εφορία, δόσεις του στεγαστικού που τρέχουν κι εσύ διαπιστώνεις σταδιακά ότι αδυνατείς να κάνεις τις υποχρεωτικές αποπληρωμές. Τα χρέη σου αγγίζουν τα 100.000 ευρώ.

Μια μέρα, σε ένα πάρτυ (είσαι που είσαι άφραγκος τρέχεις και σε πάρτυ τρομάρα σου) γνωρίζετε με τη γυναίκα σου έναν πλούσιο επιχειρηματία... και καταλαβαίνεις ήδη που οδηγείται η ιστορία έτσι; ω, ναι... Ο τύπος προσφέρει εκατό χιλιάρικα για μια βραδυά με τη σύζυγό σου (και όχι για ύπνο). Εκείνη σου λέει ότι είναι διατεθειμένη να το κάνει αλλά μόνο αν το θέλεις εσύ και το θεωρείς αναγκαίο. Ο επιχειρηματίας σου εγγυάται ότι θα πάρεις τα λεφτά αν δεχτείτε και ότι θα προηγηθεί και συμβόλαιο.