Ηθικό Δίλημμα #28: Η άπιστη μέλλουσα γυναίκα του καλύτερού σου φίλου

05-02-2015
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Το παρακάτω δίλημμα είναι γραμμένο από την αντρική αφηγηματική σκοπιά. Αν είσαι γυναίκα, απλά αλλάζεις τα φύλα των χαρακτήρων της ιστορίας.

Ο καλύτερος σου φίλος, ο Βασίλης, αποφάσισε να παντρευτεί. Σου πρότεινε μάλιστα να είσαι ο κουμπάρος του και δέχτηκες. Τρεις μέρες πριν από το γάμο, βρίσκεσαι σε ένα μπαράκι και πίνεις το ποτό σου. Σε ένα από τα απομακρυσμένα τραπέζια του μαγαζιού βλέπεις ένα ζευγάρι σε... τρυφερές στιγμές φιλιών, αγκαλιών κλπ. Γρήγορα, αντιλαμβάνεσαι σοκαρισμένος ότι η κοπέλα είναι η Αλίκη, η μέλλουσα σύζυγος του κολλητού σου.

Το στομάχι σου σφίγγεται, πληρώνεις στα γρήγορα και σηκώνεσαι να φύγεις. Η Αλίκη σε προσέχει με την άκρη του ματιού της και σε προλαβαίνει έξω από το μαγαζί. Με δάκρυα στα μάτια σε πληροφορεί ότι ο τύπος μέσα δε σημαίνει τίποτα για αυτήν και ότι ήθελε να ξεδώσει για πρώτη και τελευταία φορά - να αποβάλλει την πίεση και το άγχος που την έχει κυριεύσει εξαιτίας του γάμου. Σου εγγυάται ότι δε θα υποπέσει σε ανάλογα παραστρατήματα στο μέλλον, ενώ σε διαβεβαιώνει ότι λατρεύει το Βασίλη.