Οι 8 πιο τρελές (και άγνωστες) θρησκείες

23-12-2014
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει θρησκείες με την ευρύτερη έννοια του όρου, δηλαδή σέχτες, ομάδες, αιρέσεις, κινήματα και οργανώσεις που αυτοπροσδιορίζονται ως θρησκευτικές. Από τη λίστα λείπουν θρησκείες - παρωδίες (ναι, ναι, ξέρω όλες οι θρησκείες είναι μια παρωδία κλπ.) όπως ο Τζενταϊσμός και ο Πασταφαριανισμός. Λείπουν επίσης ιδιαιτέρως παλαβές θρησκείες όπως η Σαϊεντολογία καθώς ήθελα να επικεντρωθώ σε περισσότερο άγνωστες και περιθωριακές... Καλό κάψιμο!

Dogmamessage 8euthanasia 7psychic 6innerlight 5panawave 4allworld 3universeppl 2raelism 1philip

The Church of Euthanasia

H «Εκκλησία της Ευθανασίας» ιδρύθηκε στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, με στόχο την επαναφορά της ισορροπίας ανάμεσα στον άνθρωπο και τη φύση. Ο τρόπος με τον οποίο αποζητάται από τα μέλη αυτή η ισορροπία είναι οι εθελοντικές ευθανασίες (και υγειών) ανθρώπων προκειμένου να μειωθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός. Επίσης, μισούν τους ομοφυλοφίλους, είναι ενάντιοι στην αναπαραγωγή (obviously) και υποστηρίζουν τον κανιβαλισμό σε περιπτώσεις που το… γεύμα είναι ήδη νεκρό.

Thee Temple ov Psychick Youth

Όχι, δεν πρόκειται για ορθογραφικό λάθος, αυτό ήταν στα αλήθεια το “spelling” που επέλεξαν! Τα μέλη του «Ναού» ισχυρίζονται ότι εξασκούν κανονικά μαγεία χωρίς όμως ίχνη μυστικισμού και λατρείας του «θείου» (γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο!). Οι πιστοί ασπάζονται την ιδέα της πλήρους ελεύθερης εκδήλωσης της σεξουαλικότητας αλλά και της ύπαρξης υπερφυσικών ικανοτήτων που κρύβονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο (ο έλεγχος του οποίου τους προσφέρει τις προαναφερθείσες μαγικές δυνάμεις).

Temple of the True Inner Light

Οι ακόλουθοι του βασισμένου στο Μανχάταν, «Ναού του Αληθινού Εσωτερικού Φωτός» επιδίδονται στη χρήση διαφόρων ουσιών ως ενθεογόνα. Πιο συγκεκριμένα, θεωρούν ότι ορισμένα ψυχεδελικά όπως το LSD, το πεγιότ, η μεσκαλίνη, το DMT, η μαριχουάνα και η ψιλοκυβίνη αποτελούν το πραγματικό «Σώμα του Κυρίου».

Pana-wave

Το συγκεκριμένο θρησκευτικό κίνημα ιδρύθηκε επισήμως στην Ιαπωνία, το 1997. Το κεντρικό μήνυμα του “Pana-wave” είναι οι καταστροφικές συνέπειες των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Στα μέσα της δεκαετίας του ’90, τo "ποίμνιο" άρχισε να ντύνεται με λευκές στολές και μάσκες ώστε να προστατευθεί από συγκεκριμένους τύπους ηλεκτρομαγνητισμού που όπως υποστήριζε χρησιμοποιούνταν από κομμουνιστές που ήθελαν να σκοτώσουν τον αρχηγό του, ο οποίος προέβλεψε ότι η συντέλεια του κόσμου θα συμβεί στις 15 Μαΐου 2003. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε το σλόγκαν τους πλέον είναι “Pana-Wave: Πώς οι άνθρωποι με τα λευκά ανέβαλαν την Αποκάλυψη”.

The Church of all Worlds

Πρόκειται για μια νεοπαγανιστική θρησκευτική ομάδα που ιδρύθηκε το 1962 από μια παρέα που είχε μανία με τα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας. Για να καταλάβετε, όλο το δόγμα βασίζεται στη φανταστική θρησκεία του βιβλίου “Stranger in a Strange Land”. Τα μέλη επιδίδονται σε τελετουργικά που σχετίζονται με θεότητες από την αρχαία Ελλάδα, ενώ πρόσφατα ίδρυσαν και το “Grey School of Wizardry”, εμπνευσμένοι από το αντίστοιχο σχολείο της σειράς βιβλίων του Harry Potter!

Universe People

Οι «Συμπαντικοί Άνθρωποι» είναι ένα θρησκευτικό κίνημα που προέρχεται από την Τσεχία και ιδρύθηκε από τον Ivo Benda. Ο πυρήνας της πίστης τους βασίζεται στην ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών που επικοινωνούν με τον Benda μέσω τηλεπάθειας. Σύμφωνα με τον τελευταίο, οι εξωγήινοι κινούνται με τα διαστημόπλοιά τους στην τροχιά του πλανήτη μας και σκοπεύουν να ανταμείψουν τους ενάρετους «ακολούθους» τους διακτινίζοντάς τους σε άλλη διάσταση.

Raelism

Ιδρυθείσα από τον Claude Vorilhon, πρώην οδηγό αγώνων αυτοκινήτων, η Realismική θρησκεία στηρίζεται σε τρεις βασικές αρχές: 1) Οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν από τους εξωγήινους σε ένα εργαστήριο πριν από 25.000 χρόνια. 2) Οι εξωγήινοι θα επισκεφθούν τη γη, και πιο συγκεκριμένα την Ιερουσαλήμ, το έτος 2025. 3) Ο ρόλος του Rael (το θρησκευτικό όνομα του Vorilhon) είναι να διαδώσει στον κόσμο την ειρήνη και την πρακτική του διαλογισμού. Ο ιδρυτής της διατείνεται επίσης ότι έγινε γνώστης όλων των παραπάνω όταν τον απήγαγαν οι εξωγήινοι και τον μετέφεραν σε έναν άλλο πλανήτη όπου συνάντησε τον Ιησού και τον Βούδα.

The Prince Philip Movement

Μια φυλή στο νησί Tanna του νοτίου Ειρηνικού πιστεύει στα αλήθεια ότι ο Πρίγκιπας Φίλιππος (ναι, ο σύζυγος της Ελισάβετ, βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου) είναι ένα είδος θεότητας και γιος του «πνεύματος του Βουνού». Σύμφωνα με το μύθο, ο Φίλιππος έφυγε για να πάει να παντρευτεί την Ελισάβετ αλλά μια μέρα θα επιστρέψει στα «άγια χώματα» του νησιού. Η αστειότητα της υπόθεσης ενισχύεται από το γεγονός του ότι ο «Φιλ» επισκέφθηκε το εν λόγω νησί το 1974 και αντάλλαξε δώρα με τους αρχηγούς, χωρίς όμως να απορρίψει και να ακυρώσει τις πεποιθήσεις περί θεϊκής του υπόστασης!

Πηγές:

The 10 CRAZIEST Religions in the World! - Matthew Santoro

http://www.smosh.com/smosh-pit/articles/worlds-10-weirdest-religions

http://listverse.com/2009/09/10/10-extremely-weird-religions/

http://oddstuffmagazine.com/5-most-strangest-religions-around-the-earth.html

http://kizaz.com/2014/02/24/10-weirdest-religions-ever-to-exist/

http://www.wikipedia.org/