Οι 8 πιο αγαπημένες ερμηνείες από ηθοποιούς-παιδιά

28-05-2015
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Κατά περιόδους έχουμε απολαύσει παιδιά σε ταινίες. Σε αρκετές περιπτώσεις τους έχουμε απολαύσει και μετά την ενηλικίωσή τους. Ποιος ξεχνάει άλλωστε τη Shirley Temple και την Elizabeth Taylor. Εγώ πάντως τις «ξέχασα» σε αυτή τη λίστα για πολλούς και διάφορους λόγους. Για την παρακάτω λίστα δεν με απασχόλησαν ηλικίες κάτω από 10 ετών (με μία και μοναδική εξαίρεση). Οπότε μην περιμένετε να δείτε περιπτώσεις όπως του Jonathan Lipnicki (Jerry Maguire – 6 ετών).

Dogma_message 8dunst 7osment 6thomas 5culkin 4fanning 3foster 2blair 1portman

Kirsten Dunst

Στην ηλικία των 12 ετών έπαιξε την Claudia στο Interview with the Vampire. Η τρανταχτή απόδειξη ότι δεν έχω επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο από την ενήλικη καριέρα των επιλεγμένων. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχε καν θέση εδώ. Τότε όμως κατάφερε να παίξει δίπλα στον Tom Cruise και τον Brad Pitt και παρ' ολ' αυτά οι άνθρωποι να τη θυμούνται σε εκείνη την ταινία. Well, kudos!

Haley Joel Osment

Sixth Sense στα 11 και Artificial Intelligence στα 13. Βέβαια για είμαι ειλικρινής, η δεύτερη είναι περισσότερο σαν bonus. Η πρώτη είναι που του δίνει την 7η θέση στη λίστα. Όπως και η υπόλοιπη ταινία έτσι και ο ίδιος, ισορροπούν σε λεπτότατο σκοινί ώστε να μην φανεί ως «ξένο σώμα» η ανατροπή. Πες την αλήθεια πάντως, τον είχες λυπηθεί και εσύ για τα βάσανά του με τους νεκρούς τριγύρω. Trivia: Είχε παίξει και στο Forrest Gump 5 χρόνια νωρίτερα.

Henry Thomas

Μου τη δίνει όταν το E.T. αναφέρεται ως η ταινία που ανακαλύψαμε την Drew Barrymore, μόνο και μόνο επειδή βρέθηκε ένα Scream για να τη βγάλει από τα αζήτητα. Όχι κύριοι! Ο Henry είναι ο αστέρας της ταινίας! Διότι, ώντας 11 ετών, έπαιζε, δεν υπήρχε απλά. Κάθε παιδί που την είδε, ζήταγε πως και πως κατοικίδιο. Γιατί πού να ψάχνεις εξωγήινους τώρα;

Macaulay Culkin

Χμμ, υπάρχουν τα Home Alone (10 & 12 ετών). Υπάρχει και το My girl (11 ετών). Για μένα δεν θα αρκούσαν αυτές. Πολύς ντόρος για το τίποτα. Διασκεδιαστικές, αλλά ψιλοχαζοχαρούμο παίξιμο, το οποίο έχουμε ξαναδεί πολλές φορές από παιδιά της ηλικίας του. Έχοντας κάνει όμως αυτά, στα 13 του παίζει στο The Good Son, ερμηνεύοντας πετυχημένα έναν creepy ρόλο ενώ παράλληλα δεν διέφερε και πάρα πολύ από το παίξιμο του Kevin McCallister. Αυτό είναι ένδειξη καλού ηθοποιού.

Dakota Fanning

Η εξαίρεση της λίστας! Διότι ήταν μόλις 7 ετών στο I am Sam. Αν συνυπολογίσω το πόσο καλή ήταν και το πόσο μικρή ήταν, θα καταλήξω στο ότι ίσως μιλάμε για την αυθεντικότερη παιδική ερμηνεία ever! Συνδυάζοντας έξυπνα την αναμενόμενη αθωώτητα με τη συνειδητοποίηση της κατάστασης του πατέρα της. Μπορεί να μην έχει δώσει κάτι εξίσου δυνατό από τότε, αλλά της δίνω χρόνο. Είναι μόλις 21 ακόμα άλλωστε.

Jodie Foster

Κοιτάς την καριέρα της και βλέπεις ένα μάτσο καλές ερμηνείες. Μπορεί λοιπόν να μην σου κάνει τόσο αίσθηση ο ρόλος της στο Taxi Driver πια. Κακώς! Στα 14 της έπαιξε μια ανήλικη (προφανώς) πόρνη στο πλευρό του Robert De Niro. Η πιο disturbing παρουσία της λίστας και δικαίως! Δεν είναι η μόνη από τα παιδιά εδώ, αλλά είναι αυτή για την οποία θέλω να τονίσω περισσότερο ότι είχε και υποψηφιότητα για Όσκαρ. Βέβαια, με την καθοδήγηση του Scorsese, πώς αλλιώς θα μπορούσε να είχε γίνει;

Linda Blair

Δεν θα μπορούσε να λείπει η αγαπητή Regan φυσικά! Αν και δεν είναι το γλυκό κοριτσάκι που μένει. Αυτό που όλοι θα θυμόμαστε είναι η ερμηνεία της ως Pazuzu στην τρυφερή ηλικία των 14 ετών. Ή μάλλον, ο συνδυασμός και των δύο. Αν και η φωνή του δαίμονα ντουμπλαρίστηκε από την Mercedes McCambridge, ήταν τόσο υπέροχο να βλέπεις τη μικρή Linda να τσιγκλάει με κάθε τρόπο τους Father Merrin και Karras και να φωνάζει “Let Jesus fuck you”!

Natalie Portman

Δυσκολεύτηκα πολύ να αποφασίσω αν θα ήταν 1η ή 2η πίσω από τη Linda Blair. Όσο καταπληκτική και να ήταν όμως η πρωταγωνίστρια του The Exorcist, η ερμηνεία της Portman ως Mathilda στο Leon: The Professional στα 13 της ήταν σαφώς πιο πολυεπίπεδη. Ξεκινώντας ως 10χρονο (περίπου) κοριτσάκι, τελειώνει την ταινία πνευματικά ώριμη, έχοντας ενηλικιωθεί μέσα στην κυνικότητα. Για μένα, οι ουσιαστικές «μεταμορφώσεις» είναι ελκυστικότερες με διαφορά.