Οι 10 πιο ισχυροί υπερήρωες

27-02-2015
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Οι περισσότεροι από μας, όταν ήμασταν μικροί παίζαμε το κλασικό «ποιος υπερήρωας θα νικούσε; Ο x ή ο ψ;». Το συνηθέστερο λάθος που παρατηρείται σε τέτοιου είδους συζητήσεις είναι ότι υπεισέρχεται το προσωπικό γούστο και ο αγαπημένος μας χαρακτήρας γίνεται αυτομάτως και ο πιο δυνατός. Αυτή η λίστα όμως δεν αφορά τους 10 αγαπημένους υπερήρωες του γράφοντος αλλά αυτούς που θεωρεί ισχυρότερους. Από τη λίστα απουσιάζουν οι «υπερκακοί» (θα κέρδιζαν οπωσδήποτε μία θέση οι Galactus, Thanos, Ultron, Apocalypse) καθώς και οι θεικού τύπου αφηρημένες, λιγότερο "χειροπιαστές" οντότητες (π.χ. οι Beyonder, Eternity, Infinity) από τα σύμπαντα της Marvel και της DC (από τα οποία προέρχονται οι υπερήρωες που απαρτίζουν τη λίστα) καθώς τότε θα μιλούσαμε για αθέμιτο ανταγωνισμό. Σκεφτείτε μόνο ότι στη Marvel υπάρχει χαρακτήρας που ονομάζεται “The One Above All” (!) –με ό,τι αυτό συνεπάγεται- ενώ στη DC η αντίστοιχη οντότητα είναι το “Presence”.

Dogma_message 10drstrange 9latern 8superman 7thor 6sentry 5jeangrey 4nova 3martian 2silversurfer 1manhattan

Doctor Strange

Πρώην νευροχειρουργός, ο δόκτορας Stephen Vincent Strange μυήθηκε στον μυστικισμό από έναν ερημίτη μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που σχεδόν του αχρήστευσε τα χέρια. Στην πορεία εξελίχθηκε στον πιο ικανό μάγο που υπάρχει, ενώ στα κόμικ έχει περιγραφεί ως ο «με διαφορά ισχυρότερος άνθρωπος του πλανήτη». Επίσης, χάρη στον «Μανδύα της Ανύψωσης» έχει τη δυνατότητα να πετάει. Ένας πολυδιάστατος χαρακτήρας που ανυπομονούμε να απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη όταν θα ενσαρκωθεί στην επερχόμενη ταινία από τον Benedict Cumberbatch.

Green Lantern

Ως “Green Lantern” δεν ορίζεται ένας συγκεκριμένος υπερήρωας αλλά όλοι όσοι υπηρετούν στο αντίστοιχο Σώμα, που μπορεί ουσιαστικά να περιγραφεί ως μια «διαστρική αστυνομία». Παρόλα αυτά, ο Hal Jordan αποτελεί το πιο δημοφιλές μέλος της οργάνωσης. Οι δυνάμεις του Green Latern προέρχονται από ένα δαχτυλίδι που του επιτρέπει να πετάει και να δημιουργεί πράσινα αντικείμενα και κατασκευάσματα τα οποία μπορεί να ελέγχει μέσω τηλεκίνησης. Κι αν αυτό μοιάζει ασήμαντο αφήστε τη φαντασία σας να οργιάσει και σκεφτείτε την αχανή γκάμα επιλογών που προκύπτουν από μια τέτοια δυνατότητα! Η ισχύς και αποτελεσματικότητα του δαχτυλιδιού πάντως είναι άμεσα συνυφασμένη με την προσωπικότητα και τη δύναμη της θέλησης του εκάστοτε Green Lantern.

Superman

Πιθανόν ο πιο ιστορικός υπερήρωας κόμικ που υπάρχει, ο συμπαθής εξωγήινος Kryptonian του σύμπαντος της DC μοιάζει, εκ πρώτης όψεως, να τα έχει όλα: διαθέτει υπερφυσική σωματική δύναμη, όραση, ακοή, ταχύτητα & αντοχή, πετάει, είναι πανέξυπνος και μπορεί να ζεστάνει τη σούπα σου σε χρόνο «ντετέ» χάρη στις ακτίνες που εκπέμπει από τα μάτια του. Ο λόγος που δε βρίσκεται ψηλότερα στη λίστα είναι –προφανώς- η αδυναμία του στον κρυπτονίτη, αλλά και η απουσία ικανοτήτων που σχετίζονται με τον έλεγχο της ύλης και του μυαλού.

Thor

Ο θεός του κεραυνού από το βασίλειο της Asgard καταλαμβάνει την έβδομη θέση της λίστας. Οι δυνάμεις του περιλαμβάνουν κατά ένα σημαντικό κομμάτι αυτές του Superman, γεγονός που έχει προκαλέσει αμέτρητες διαμάχες στην κοινότητα των σκληροπυρηνικών κομιξάδων για το ποιος θα νικούσε ποιον. Αν όμως αναλογιστούμε ότι ο Thor –πέραν των υπολοίπων- έχει την ικανότητα να ελέγχει τον καιρό, να δημιουργεί ενεργειακά πεδία και να ταξιδεύει από τη μία διάσταση στην άλλη, αποκτά ένα ελαφρύ προβάδισμα. Α, ναι… έχει και το Mjolnir.

Sentry

Ο Bob Reynolds είναι ένας παχύσαρκος μεσήλικας που ξαφνικά θυμάται ότι στο παρελθόν υπήρξε ένας πανίσχυρος υπερήρωας με το όνομα Sentry. Οι μνήμες του είχαν σβηστεί από τον υπερκακό Void που όμως αποτελεί το σκοτεινό alter ego του ίδιου του Reynolds. Στην πορεία ξεπερνά τα ψυχικά του τραύματα με τη βοήθεια των X-Men και των Avengers και επιστρέφει ως ο «χρυσός προστάτης του Καλού». Οι ικανότητες του είναι αμέτρητες και περιλαμβάνουν τον χειρισμό της ύλης & της ενέργειας, τηλεμεταφορά και υπερφυσική δύναμη και αντοχή. Η ισχύς του έχει παρομοιαστεί με αυτήν του «ενός εκατομμυρίων ήλιων που εκρήγνυνται».

Phoenix

Θυμόμαστε όλοι την Jean Grey από τους X-Men. Οι δυνάμεις της μεταλλαγμένης με τις αξεπέραστες τηλεπαθητικές ικανότητες όμως δεν έχουν αναδειχθεί παρά ελάχιστα στις ταινίες. Η Jean δεν είναι απλώς ο πιο ισχυρός χαρακτήρας των X-Men, αλλά αποτελεί και την γήινη ενσάρκωση της κοσμικής δύναμης Phoenix. Μέσα από τη συγκεκριμένη δύναμη, η Jean μπορεί να ελέγχει (ως ένα βαθμό) την ύλη και το Χρόνο, να συνθέτει ενεργειακά πεδία, να ανασταίνεται και να ταξιδεύει μέσα στο διάστημα.

Nova

Ο Richard Rider είναι ένας νεαρός Νεοϋρκέζος που επιλέγεται από τον πλανήτη Xandar για να γίνει μέλος του επίλεκτου, διαγαλαξιακού, στρατιωτικού Σώματος “Nova”. Από τότε, ο Rider γίνεται γνωστός ως ο ομώνυμος υπερήρωας που πολεμάει (κι εξαλείφει) διαστημικές απειλές. Μέσα στις ποικίλες δυνάμεις που του έχουν παρασχεθεί (και έχει τελειοποιήσει) είναι η απορρόφηση και έκλυση τεράστιας ποσότητας ενέργειας, η επιρροή του πάνω στη βαρύτητα και το άνοιγμα συμπαντικών «σκουληκοτρύπων».

Martian Manhunter

Ο Superman τον χαρακτήρισε ως «το πιο δυνατό ον πάνω στη Γη». Ο J'onn J'onzz, το πράσινο ανθρωποειδές με καταγωγή από τον Άρη, είναι ευτυχώς με την πλευρά των «καλών» και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προστάτες του πλανήτη μας. Οι ξεχωριστές δυνάμεις που καθιστούν τον Martian Manhunter το ισχυρότερο μέλος της «Λεγεώνας των Υπερηρώων» (πέρα από τις προφανείς, πιο κοινές που διαθέτει) είναι η τηλεκίνηση, η ικανότητα να γίνεται αόρατος και να περνάει μέσα από οποιοδήποτε στερεό, η ολοκληρωτική αφθαρσία, ο έλεγχος του νου, οι θανατηφόρες ακτίνες που πετάει από τα μάτια και η δυνατότητα αλλαγής της χημικής του σύστασης που του επιτρέπει να μεταμορφώνεται σε ό,τι επιθυμεί.

Silver Surfer

Ο Silver Surfer ξεκίνησε ως Norrin Radd, αστρονόμος από τον πλανήτη Zenn-La. Στη συνέχεια έγινε ο πιστός υπηρέτης του παντοδύναμου “supervillain” Galactus από τον οποίο του δόθηκε η Κοσμική Ισχύς. Στη συνέχεια επαναστάτησε εναντίον του αφέντη του και αποκόπηκε ριζικά από την επιρροή του. Ο Silver Surfer διαθέτει ένα άφθαρτο μεταλλικό σώμα και μια σανίδα που τον βοηθά να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του φωτός. Η Κοσμική Ισχύς του επιτρέπει να κάνει σχεδόν οτιδήποτε. Από την έκλυση ενέργειας ικανής να καταστρέψει ολόκληρους πλανήτες, μέχρι τη δυνατότητα να δημιουργεί μαύρες τρύπες και να ταξιδεύει στο χρόνο.

Doctor Manhattan

Μετά το ατύχημα στο εργαστήριο φυσικής, ο ηγέτης των Watchmen, απέκτησε απεριόριστες δυνάμεις. Πραγματικά δεν έχει κανένα νόημα να το αναλύσω περεταίρω. Μπορεί να κάνει τα πάντα. Διαθέτει πλήρη έλεγχο της ύλης σε υποατομικό επίπεδο, ενώ έχει αποδειχθεί ότι μπορεί μέχρι και να δημιουργήσει έμβιους οργανισμούς. Αν είστε φαν του Dr. Manhattan μπορείτε να δείτε την παλιότερη, σχετική δημοσίευση όπου συντελείται μια πιο αποθεωτική ανάλυση του μεγαλείου του!

1