Οι 10 πιο δημοφιλείς θεωρίες συνωμοσίας

16-12-2014
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Πηγή και έμπνευση για την παρακάτω λίστα αποτέλεσε το αντίστοιχο βίντεο από το site Watchmojo.com.

Dogmamessage 10Diana 9tsunami 8celebs 7philad 6bigpharma 5chemtrails 4apollo 3aliens 2nineelvn 1kennedy

Ο Θάνατος της Diana

Στις 31 Οκτωβρίου 1997 η Νταϊάνα έχασε τη ζωή της όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε στα τοιχώματα του τούνελ του Pont de l'Alma, στο Παρίσι. Στο όχημα βρισκόταν και ο σύντροφός της, Dodi Fayed, που επίσης σκοτώθηκε. Έκτοτε, ο πατέρας του, Mohamed Al-Fayed, ισχυρίζεται ότι το ατύχημα στήθηκε από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες (MI6) κατ’ εντολή της βασιλικής οικογένειας.

Το Τσουνάμι του 2004

Στις 26 Δεκεμβρίου 2004 ένα τσουνάμι που συνοδεύτηκε από σεισμό προκάλεσε ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές και πάνω από 200 χιλιάδες θανάτους στην νοτιοανατολική Ασία. Οι περισσότεροι απέδωσαν το γεγονός σε ένα άγριο ξέσπασμα της φύσης. Κάποιοι όμως θώρησαν ότι επρόκειτο για ένα στρατιωτικό πείραμα που ενορχηστρώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες (of course) που πυροδότησαν ηθελημένα ένα πανίσχυρο, μυστικό όπλο με σκοπό τη μείωση (κι εξομάλυνση) του παγκόσμιου πληθυσμού.

"Νεκροί" Celebrities

Από τον Jim Morrison μέχρι τον Elvis, οι θάνατοι των A-list διασημοτήτων αποτελούν παραδοσιακά ένα από τα πιο αγαπημένα συνωμοσιολογικά πεδία. Σύμφωνα με μια πολύ δημοφιλή θεωρία ο Paul McCartney των Beatles πέθανε το 1967 σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Λονδίνο και αντικαταστάθηκε κρυφά με σωσία του. Οι fans της παραπάνω άποψης μάλιστα διατείνονται ότι οι «αποδείξεις» για τον ισχυρισμό τους μπορούν να βρεθούν σε στίχους των τραγουδιών του συγκροτήματος.

Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας

Το 1943 στην Pennsylvania των Η.Π.Α. ***υποτίθεται*** πως έλαβε χώρα ένα πείραμα κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκε η εξαφάνιση του USS Eldridge, ενός πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού. Μέσα από τη χρήση ηλεκτρομαγνητισμού, το πλοίο «κρύφτηκε» από τα εχθρικά ραντάρ. Γρήγορα όμως τα πράγματα στράβωσαν όταν το πείραμα βγήκε εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα πολλά μέλη της αποστολής να υποστούν σοβαρούς τραυματισμούς και να αναπτύξουν ποικίλες αρρώστιες. Λέγεται επίσης ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η μυστικότητα του εγχειρήματος, οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε απανωτές πλύσεις εγκεφάλου.

The "Big Pharma" Conspiracy

Πολύ συχνά, οι συνωμοσιολόγοι υποστηρίζουν ότι οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες «κρατάνε τον κόσμο άρρωστο» για να αποκομίζουν κέρδη. Στην πιο εξειδικευμένη εκδοχή αυτής της θεωρίας μιλάνε συγκεκριμένα για το φάρμακο που γιατρεύει τον καρκίνο (που έχει βρεθεί και κρατιέται μυστικό από το κοινό ώστε να πλουτίζουν οι καπιτάλες από τις χημειοθεραπείες) αλλά και για ολόκληρους ιούς και ασθένειες, όπως το AIDS που δημιουργήθηκαν σκοπίμως από τις εν λόγω εταιρίες.

Αεροψεκασμοί

Οι ασπαστές της συγκεκριμένης θεωρίας συνωμοσίας υποστηρίζουν ότι τα ίχνη που αφήνουν πίσω τους πολλά αεροπλάνα είναι βιολογικές/χημικές ουσίες που ψεκάζονται επί τούτου στο γενικό πληθυσμό με σκοπό τον έλεγχο και τη χειραγώγηση της ανθρώπινης σκέψης και συμπεριφοράς. Η επίσημη εκδοχή πάντως είναι ότι πρόκειται για φυσιολογικές εκλύσεις εξατμισμένων καυσίμων και συμπυκνωμένων αερίων που δημιουργούνται λόγω της διαφοράς πίεσης και της μειωμένης θερμοκρασίας.

Η Σκηνοθετημένη Προσελήνωση

Οι αστροναύτες του Apollo 11 πάτησαν για πρώτη φορά στο φεγγάρι στις 21 Ιουλίου 1969. Κάποιοι όμως ασπάζονται τη θεωρία περί ψεύτικης προσελήνωσης που στήθηκε με τη βοήθεια της NASA. Παρόλες τις αμέτρητες αποδείξεις για την αυθεντικότητα του γεγονότος, οι συνωμοσιολόγοι εμμένουν στην άποψή τους προτάσσοντας ως κίνητρα για το όλο εγχείρημα τη νίκη στην «κούρσα του διαστήματος», τον άτυπο διαστημικό αγώνα δηλαδή μεταξύ ΗΠΑ και Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τον μαινόμενο πόλεμο του Βιετνάμ.

Ο Εξωγήινος του Roswell

Οι «πιστοί» αυτής της θεωρίας συνωμοσίας ισχυρίζονται ότι το 1947 ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο έπεσε στο Roswell, στην πολιτεία New Mexico των Η.Π.Α. Στη συνέχεια, τα συντρίμμια του σκάφους (μαζί με το πλήρωμά του) μεταφέρθηκαν στην περίφημη “Area 51” όπου ειδικοί επιστήμονες του αμερικάνικου στρατού πραγματοποίησαν αυτοψία στους νεκρούς εξωγήινους και αποκρυπτογράφησαν τις τεχνολογικές δομές και τους μηχανισμούς λειτουργίας του ιπτάμενου δίσκου.

9/11

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους ξεπετάχτηκε ένας τεράστιος αριθμός θεωριών συνωμοσίας. Οι υποστηρικτές της πιο γνωστής εξ αυτών πιστεύουν ότι η ενδεκάτη Σεπτεμβρίου ήταν μια επιχείρηση «εκ των έσω» καθώς η κυβέρνηση Μπους γνώριζε για τις επικείμενες επιθέσεις (ή τις υποκίνησε η ίδια) και επέτρεψε την εξέλιξη της αλληλουχίας των γεγονότων προκειμένου να έχει μια ισχυρή αφορμή ώστε να εισβάλλει στο Ιράκ αλλά και να προχωρήσει στην επιβολή μιας οργουελικής κοινωνίας, αυξάνοντας διαρκώς τα μέτρα ασφαλείας και μειώνοντας τις προσωπικές ελευθερίες των αμερικάνων πολιτών.

Η Δολοφονία του JFK

Πιθανότατα η πιο διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας, έχει κερδίσει τη μεγάλη της δημοφιλία μάλλον επειδή είναι μισό κλικ λιγότερο παλαβή από όλες τις υπόλοιπες. Η δολοφονία του 35ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών απασχολεί εκτενώς μέχρι και σήμερα τους απανταχού συνωμοσιολόγους που πάντως δε συμφωνούν ούτε μεταξύ τους για τις συνθήκες του γεγονότος, τους πραγματικούς ενορχηστρωτές αλλά και τα κίνητρα. Από τις εικασίες για δεύτερο εκτελεστή και την εμπλοκή της CIA, μέχρι το ρόλο των Κουβανών και τη συγκάλυψη του σκανδάλου από την επιτροπή Warren, ο θάνατος του Kennedy και τα «στοιχεία» που τον περιβάλλουν έχουν περάσει ήδη στη σφαίρα του μυθικού.