Πώς θα σκηνοθετούσαν τη γιορτή των Χριστουγέννων διάσημοι δημιουργοί του σινεμά;

25-12-2014
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Χριστούγεννα! Στολισμένα δέντρα, γεμισμένες γαλοπούλες, τραπεζώματα με συγγενείς και χαρωποί αγιοβασίληδες που λουπάρουν το «ΧΟ-ΧΟ-ΧΟ». Πώς θα απεικονιζόταν όμως η δημοφιλής γιορτινή μέρα αν την… απαθανάτιζαν διάφοροι γνωστοί σκηνοθέτες;

Στο φλέγων αυτό ερώτημα αποπειράθηκε να απαντήσει η ομάδα του γιουτιουμπικού καναλιού Fourgrounds Film. Υιοθετώντας το χαρακτηριστικό ύφος και τις αισθητικές ιδιαιτερότητες διασήμων δημιουργών του σινεμά, τα μέλη του group μας παρουσιάζουν τα Χριστούγεννα από την εικαστική ματιά του εκάστοτε auteur (o συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται για να δηλώσει τον άνθρωπο που έχει τον πλήρη καλλιτεχνικό έλεγχο του κινηματογραφικού αποτελέσματος όντας σκηνοθέτης ΚΑΙ σεναριογράφος).

Στην οθόνη παρελαύνουν αποσπάσματα από τις υποτιθέμενες ταινίες του Kubrick, του Woody Allen, του Scorsese, του David Lynch, του Wes Anderson, του Michael Bay και πολλών – πολλών άλλων. Μετά την επιτυχία του πρώτου βίντεο μάλιστα (που βγήκε πριν ένα χρόνο), οι Foregrounds Film δημοσίευσαν και το… σίκουελ πριν από περίπου μία εβδομάδα.