Ο Richard Dawkins εξηγεί γιατί το σύμπαν μας φαίνεται τόσο παράξενο

15-01-2015
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Ένας από τους βασικούς λόγους αναγνωρισιμότητας του Richard Dawkins είναι ο πρωταγωνιστικός του ρόλος ως πολέμιος των θρησκειών αλλά και η ιδεολογική του ταύτιση στο συγκεκριμένο ζήτημα με άλλες εξέχουσες προσωπικότητες.

Η ρητορική του στρατευμένου αθεϊσμού όμως, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις χρήσιμη και δημιουργική, συχνά κουράζει και ξενίζει. Είναι καιρός να θυμηθούμε λοιπόν, μέσα από το βίντεο που ακολουθεί, την επιστημονική ιδιότητα του Dawkins.

Με αξεπέραστες γνώσεις στον τομέα της κοσμολογίας και της εξελικτικής βιολογίας (που είναι και το κύριο πεδίο έρευνάς του), ο Βρετανός συγγραφέας αναλύει με προσιτό και περιεκτικό τρόπο τους λόγους για τους οποίους η γη -και κατά προέκταση το σύμπαν- μας φαίνονται τόσο περίεργα. Με χιούμορ και χαλαρό ύφος, μπολιάζει αρμονικά επιστημονικές απαντήσεις με φιλοσοφικές προσεγγίσεις σε μια ξεχωριστή, ιδιαιτέρως «πυκνή» σε νοήματα ομιλία.

Αν οι υπότιτλοι δεν εμφανίζονται αυτόματα πατήστε το γρανάζι κι επιλέξτε την επιθυμητή γλώσσα (διατίθενται και αγγλικοί και ελληνικοί).