Γιατί το ξεμάτιασμα είναι το right stuff

28-02-2015
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Το westcult.gr επεμβαίνει με αίσθημα συνέπειας κι ευθύνης προσφέροντας απλόχερα ένα οπλοστάσιο λογικοφανών επιχειρημάτων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι φανατικοί της εκάστοτε πλευράς. Έτσι, για να χρειαζόμαστε τουλάχιστον πάνω από 5-10 δευτερόλεπτα ώστε να καταρρίψουμε τους συλλογισμούς τους.

Η κοινή μου πρακτική θα συνεχιστεί και σε αυτήν την περίπτωση. Είναι άλλωστε τόσο προφανές που απορώ και που το συζητάμε. Once again λοιπόν, θα επιχειρήσω να το τερματίσω πριν καν ξεκινήσω. Είναι μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις (ίσως και η μόνη;) που ισχύει η καθολικότητα. Στο 100% των ατόμων που ματιάζονται, το ξεμάτιασμα πιάνει. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο! Αξίωμα θα έλεγε κανείς. Ούτε καν για το πόσοι θεραπεύονται από το κοινό κρυολόγημα δεν μπορούμε να δώσουμε αυτό το ποσοστό. Μπορεί εσύ να μην έχεις ματιαστεί ποτέ, αλλά ξέρεις σίγουρα κάποιον που κάπως, κάποτε ματιάστηκε. Ε, απάντησέ μου λοιπόν : Ξεματιάστηκε ή όχι; Την αλήθεια όμως θέλω!

Το ξεμάτιασμα λοιπόν, σε απαλλάσσει από κάθε λογής τα κακά. Μπορεί να γιατρέψει πονοκεφάλους, ζαλάδες, εξάντληση, νύστα, hangover, bad streak στο Στοίχημα, την κατάθλιψη, την περίοδο, το αλτσχάιμερ και τόσα μα τόσα άλλα. Κάποια από αυτά (ή και όλα, ανάλογα με το πόσο γκαντέμης είσαι) προκαλούνται από τον φθόνο του άλλου. Πώς λέμε “παστίλιες για τον πόνο του άλλου”; Κάπως έτσι. Ιδού και τα τεκμήρια :

before-after
Before and After Ksematiasma

Το ξεμάτιασμα βρίσκεται τόσους αιώνες στην παράδοσή μας που πλέον κερδίζει πιστοποιητικό ορθότητας λόγω χρησικτήσιας. Στο κάτω-κάτω τόσα και τόσα πράγματα είναι τυπικά λάθος, αλλά τα έχουμε αποδεχτεί πλέον γιατί τα συνηθίσαμε. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επαναφέρω το θερμόμετρο/θερμοκρασιόμετρο issue. Είναι λάθος, το χρησιμοποιούμε αιώνες, άρα τέλος! Δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει. Το ίδιο πράγμα ισχύει και για το ξεμάτιασμα και είναι και πιο σημαντικό εδώ που τα λέμε. Μην κοροϊδεύεις κάτι που μπορεί να πέσεις στην ανάγκη του. Επιτέλους, να γίνουμε λίγο πιο σοφοί!

Να θίξω όμως και το θέμα ότι μιλάμε για κάτι τόσο universal. Τι; Σου κάνει εντύπωση; Νόμιζες ότι είναι μόνο “ελληνικό” φαινόμενο; Όχι βέβαια, όχι φίλε μου. Μιλάμε για ανώτερη δύναμη πέρα από πολιτισμούς και εποχές. Εδώ το λέμε “μάτι”, αλλού το λένε “αύρα”. Σε κάθε περίπτωση όμως, αναφερόμαστε στα ενεργειακά πεδία που εκπέμπουμε και επηρεάζουμε τους γύρω μας. Όπως κι εμείς επηρεαζόμαστε με τη σειρά μας από τα ενεργειακά πεδία των υπολοίπων. Όταν για παράδειγμα, σύμφωνα με μαρτυρίες, είπε κάποτε κάποιος σε έναν άλλον «Ωραίο άλογο!», και το επόμενο λεπτό το άλογο ψόφησε ακαριαία, τι έγινε δηλαδής; Πώς αλλιώς μπορείς να το εξηγήσεις αυτό; Και πάει στο διάολο, μπορείς να υποστηρίξεις ότι ήταν σύμπτωση. Εξήγησέ μου το γκολ του Θεού Δέλλα τότε. Διότι, ναι, it works both ways! Γκολ και φύγαμε για τελικό και τα υπόλοιπα είναι ιστορία όπως λένε.

aura

Και να μην πέφτετε σε παγίδες. Οι γνωστοί είρωνες το έχουν ξεχειλώσει και κοροϊδεύουν ότι και καλά το ξεμάτιασμα έχει αναστήσει και άνθρωπο. Well, duh! Προφανώς όχι! Δεν είναι και μαγεία. Όπως επίσης να καταρριφθεί και ο μύθος ότι είναι θρησκευτικό το θέμα. Με αυτόν τον τρόπο έκφρασης καθιερώθηκε σε αυτή την περιοχή. Στην πραγματικότητα, τα παλιά τα χρόνια, είδαν οι θρησκευτικοί άρχοντες την τεράστια επιτυχία που είχε το un-eyeing, και μας φορτώθηκαν στο άρμα. Το ξεμάτιασμα βασίζεται στην πνευματική μας ενέργεια. Δεν έχουν σημασία ούτε τα λόγια, ούτε οι κινήσεις. Μόνο η πίστη! Στο κάτω-κάτω, ξέρουμε ότι οι θρησκείες είναι ψεύτικες. Οπότε αν πήγαζε από κει, θα ήταν και αυτό ψεύτικο.

Επειδή μπορεί να μην έχετε πειστεί ακόμα, να εξετάσουμε και κάτι τελευταίο, τους “κανόνες” δοσοληψίας ξεματιάσματος. Το ξέρατε ότι δεν πιάνει εάν αυτός που ξεματιάζει, λάβει χρήματα ή οποιοδήποτε άλλο αντάλλαγμα; Κι όμως! Πείτε μου λοιπόν πώς μπορεί κάτι τόσο ανιδιοτελές να μην είναι αληθινό. Το ξέρατε επίσης ότι δεν πρέπει να πει καν «ευχαριστώ» αυτός που ξεματιάστηκε γιατί και πάλι δεν θα πιάσει;

eye-bead
Αν δεν έχεις ξεματιάστρα πρόχειρη, κάτι κόβει κι αυτό.