Γιατί έχουν δίκιο οι Climate Change Deniers που αντιμετωπίζουν σκεπτικιστικά τους ψευτοκινδυνολόγους

03-01-2015
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Το westcult.gr επεμβαίνει με αίσθημα συνέπειας κι ευθύνης προσφέροντας απλόχερα ένα οπλοστάσιο λογικοφανών επιχειρημάτων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι φανατικοί της εκάστοτε πλευράς. Έτσι, για να χρειαζόμαστε τουλάχιστον πάνω από 5-10 δευτερόλεπτα ώστε να καταρρίψουμε τους συλλογισμούς τους.

Η επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδίνου εδώ και αρκετό καιρό ότι η μέση θερμοκρασία της Γης ανεβαίνει, οι πάγοι λιώνουν, το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι περισσότερο και εμείς πεθαίνουμε. Bullshit! Τι χαζομάρες είναι αυτές; Πού είναι ένας να πει «ναι, εγώ είδα χθες στο δρόμο απόδειξη για το φαινόμενο του θερμοκηπίου»; Ένας! Μόνο ένας! Όχι να πηγαίνουμε χιλιάδες άτομα στους πάγους ας πούμε και να τους τρίβουμε και να λέμε μετά «αχ, να, λιώσανε». Πάγος είναι, τι θα κάνει; Θα λιώσει! Basic Physics ρε παιδιά. Και τελοσπάντων, κανείς δεν βλέπει έξω ότι έ— όχι! Αν ξεκινήσω έτσι, θα είναι σαν να σκοράρω με σουτ 100 πόντων στην έναρξη αγώνα μπάσκετ! Δεν είναι δίκαιο.

heartland

Ας το δούμε ιστορικά. Την όλη ιστορία την ξεκίνησε ο Al Gore. Βρήκε έναν ωραιότατο τρόπο να σας παίρνει τα λεφτά που με τόση ευαισθησία χαρίζετε. Καλά σας κάνει. Αλλά βέβαια, όποιος δεν μπορεί να μπει στο παιχνίδι του πετρελαίου και των ορυκτών καυσίμων, τι κάνει; Πάει στις “α-να-νε-ώ-σι-μες” πηγές ενέργειας και για να είναι σίγουρος, συκοφαντεί και τις original-αντρίκιες πηγές ενέργειας. Δεν μασάμε όμως κουτόχορτο κύριε Gore! Δεν γίνατε Πρόεδρος άρα δεν έχετε δίκιο.

al-gore-hot-air

Και ας περάσουμε τώρα στους κύριους και στις κυρίες που αυτοαποκαλούνται επιστήμονες. Μετρήσεις παρουσιάζουν για να δείξουν την υποτιθέμενη υπερθέρμανση. Χμμ, ναι ε; Τι μετρήσεις ακριβώς; Συγκρίνουμε ας πούμε θερμοκρασίες δωματίου από τον προηγούμενο αιώνα, κοτσάρουμε μερικά θερμόμετρα την τελευταία δεκαετία φάτσα κάρτα στον ήλιο, και ω, τι σύμπτωση, παρατηρούμε αυξημένη θερμοκρασία. Γιατί άραγε; Και by the way, πώς να εμπιστευτώ κάποιον ότι ξέρει τι λέει όταν ονομάζει το εν λόγω όργανο, θερμόμετρο; Θερμόμετρο;;; Τι μετράει; Τη θερμότητα; Πείτε το επιτέλους σωστά, να σας δώσουμε και λίγο σημασία μετά. Θα εμπιστευόσουν ποτέ έναν γιατρό που αντί να το πει πιεσόμετρο, στο ανέφερε ως υπερτασόμετρο ή υποτασόμετρο;

thermometer

Αφήστε που είναι σίγουρο ότι μας δουλεύουν κιόλας. Το τι λόμπι κρύβονται πίσω από τους «επιστήμονες» δεν λέγεται! Μας παρουσιάζουν μόνο τις μετρήσεις που τους βολεύουν. Όταν βγαίνουν μελέτες που λένε κάτι διαφορετικό φροντίζουν να τις θάβουν. Προσπαθούν λοιπόν να μας πείσουν ότι όλες τους οι έρευνες (που είναι και ανακριβείς όπως είπαμε), όλες όμως, δείχνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ουάου! Βρέθηκε τομέας της επιστήμης που δεν ισχύει το στατιστικό σφάλμα. Αλλά βέβαια, τα ίδια δεν κάνουν και με το φάρμακο που γιατρεύει τον καρκίνο; Θα σας δώσω λοιπόν ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός για να το ξέρετε. Η μάζα των πάγων που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας έχει αυξηθεί. Και ναι, αυτό είναι αλήθεια. Και κάτι ακόμα, επιστήμονες λέγανε παλιότερα ότι τη δεκαετία του 70 θα έχουμε νέα εποχή των παγετώνων. Λοιπόν, αποφασίστε πρώτα αν ανεβαίνει ή πέφτει η θερμοκρασία και μετά συζητάμε.

Να σας κάνω όμως τη χάρη και για μια στιγμή, ας υποθέσουμε ότι έχουν δίκιο. Πρώτον, αν όντως θερμαίνεται ο πλανήτης, τότε αυτό είναι σίγουρα μέσα στη φυσική ροή των κλιματολογικών αλλαγών. Δεν είμαστε τόσο σημαντικοί σαν είδος ώστε να ισχυριζόμαστε ότι μπορούμε να πειράξουμε την εξέλιξη των καιρικών συνθηκών. Πολύ περισσότερο ότι μπορούμε να το κάνουμε σε μερικά μόλις χρόνια. Φτάνει πια με την ανθρώπινη μεγαλομανία. Δεύτερον, αν όντως έχουμε αύξηση της θερμοκρασίας τότε αυτό λογικά συμβαίνει γιατί θερμαίνεται ο ήλιος. Μήπως πειράξαμε και τον ήλιο; Γιατί τους έχω ικανούς, εκεί να το πάνε σύντομα. Και δεν κατάλαβα, πού είναι το πρόβλημα αν γίνει πιο ζεστός ο πλανήτης; Να πάτε να πείτε σε αυτούς που μένουν στην Αλάσκα ότι «Χμμ, ξέρετε, θα γίνει πιο θερμό το κλίμα, αλλά εμείς έχουμε αποφασίσει (από τις παραλίες της Καλιφόρνια, του Μαϊάμι και της Μυκόνου) ότι δεν το θέλουμε. So, sorry bro».

good-warming

Και τώρα, το 100ποντο που υποσχέθηκα στην αρχή : Να ερχόταν να μου πει κάποιος για υπερθέρμανση της Γης χθες το βράδυ όταν πήγα για τσιγάρα μέχρι τη γωνία χωρίς μπουφάν. Εκεί να τον έβλεπα.