Ποιους χαρακτήρες του Game of Thrones θα υποστήριζαν τα πολιτικά κόμματα;

13-04-2015
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Με αφορμή την αρχή της νέας σεζόν του Game of Thrones, τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου αποφάσισαν να εκδώσουν ανακοινώσεις στήριξης σε χαρακτήρες της σειράς που θα ήθελαν να δουν να κάθονται στο Σιδερένιο Θρόνο.

ΣΥΡΙΖΑ - Daenerys Targaryen

danni

Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς στηρίζει την Νταινέρυς Θυελλογέννητη, το τελευταίο μέλος του ιστορικού Οίκου των Ταργκάρυεν, οι φιλολαϊκές πολιτικές του οποίου, οδήγησαν στην πραξικοπηματική του διάλυση. Η «Ντάνυ», χάρη στους πολυετείς της αγώνες για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει αποδείξει ότι είναι μία από μας, κάνοντας πρώτο της μέλημα την εξάλειψη φαινομένων δουλείας και κοινωνικών ανισοτήτων. Με το γάμο της με τον freedom fighter Ντρόγκο και την πολιτισμική της ενσωμάτωση στον βασανισμένο λαό των Ντοθράκι, μας δίδαξε ότι όλες οι κουλτούρες, αν και διαφορετικές, είναι ισάξιες, ακόμα κι αν κάποιοι ρατσιστές χαρακτηρίζουν τους υπερήφανους Ντοθράκι ως «βαρβάρους».(#equality).

Σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής δε χρειάζονται και πολλά λόγια: Αν οι τοκογλύφοι δανειστές της Σιδερένιας Τράπεζας δεν διαγράψουν το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους του King’s Landing όταν έρθει η Καλίσι στην εξουσία, τότε τη «διαπραγμάτευση» θα αναλάβουν 3 δράκοι και 8.000 Άσπιλοι. Απλά πράγματα.

Νέα Δημοκρατία - Cersei Lannister

cersei

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς στηρίζουν τον αγώνα της Σέρσεϊ Λάννιστερ ώστε να επανέλθει η σταθερότητα στο Westeros. Η πολυετής της εμπειρία και η ατσάλινη πυγμή της την καθιστούν το μοναδικό άτομο που μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και την προστασία από εξωτερικές απειλές και αναρχικές δυνάμεις που θέλουν να κάνουν το Γουέστερος ξέφραγο αμπέλι. Η κυρία Λάννιστερ θα αποκαταστήσει την οικονομική ομαλότητα και δε θα έρθει σε ρήξη με τους εταίρους μας, αναγνωρίζοντας και αποπληρώνοντας όλο το κρατικό χρέος στη Σιδερένια Τράπεζα. Μπορεί το χρέος να διογκώθηκε από εκείνη και την οικογένειά της, αυτό όμως σημαίνει ότι είναι η πλέον κατάλληλη να το διαχειριστεί, μιας και γνωρίζει εκ των έσω όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Πρότυπο στωικότητας, η Σέρσεϊ έδειξε τι σημαίνει «δύναμη ψυχής» όταν επανέκαμψε μετά την προσωπική τραγωδία που έζησε (πολιτική δολοφονία του γιου της από αντικαθεστωτικούς), ενώ η αγνή της αγάπη προς τον ακρωτηριασμένο της αδελφό είναι ένα ακόμα δείγμα της ευαισθησίας της στα άτομα με αναπηρίες, αλλά και μια επιβεβαίωση του σεβασμού της στις οικογενειακές αξίες.

Χρυσή Αυγή - White Walkers

wwalker

Πολλά παπαγαλάκια διαδίδουν διάφορα ασύστολα ψεύδη. Ότι και καλά οι «Άλλοι» είναι άμυαλα ζόμπι που αρπάζουν βρέφη και πετσοκόβουν όποιον βρίσκουν στο διάβα τους. Προπαγάνδα κύριοι. Προβοκάτσιες. Η αλήθεια είναι ότι η πατριωτική οργάνωση των «Λευκών Οδοιπόρων» αποτελεί την τελευταία ομάδα γενετικά καθαρών ανθρώπων. Η υπερφυσική τους δύναμη & αντοχή, το λευκό «δέρμα» τους και τα σπινθηροβόλα, καταγάλανα μάτια τους είναι οι ατράνταχτες αποδείξεις για το αμόλυντο DNA τους και τη φυλετική τους ανωτερότητα. Είθε να θριαμβεύσουν.

Το Ποτάμι - Jon Snow

snow

Καλησπέρα-Καλησπέρα. Το Ποτάμι ανακοινώνει την επίσημη στήριξη του στον Τζον Σνόου. Ένα νέο παιδί που -όπως και ο Σταύρος- είναι αυτοδημιούργητο και που με το έργο του κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου (όπως ο Σταύρος). Οι κακές γλώσσες βέβαια λένε ότι «δεν ξέρει τίποτα» και ότι αν δεν υπήρχε ο Νεντ Σταρκ τότε θα είχε μείνει στην αφάνεια. Αυτές οι φήμες όμως αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα (του τόπου).

Τέλος η αναξιοκρατία και οι κηφήνες δημόσιοι υπάλληλοι του Γουίντερφελ. Ο Σνόου έχει αποδείξει ότι ηγείται και ενεργεί με αίσθηση καθήκοντος, είναι τίμιος, δουλευταράς, δεν παίζει μικροκομματικά παιχνίδια, λειτουργεί αποτελεσματικά υπό πίεση και είναι διατεθειμένος μέχρι και να θυσιαστεί ώστε να προστατέψει το υπάρχον πολιτικό σύστημα.

ΚΚΕ - Wildlings

wldlngs

Σύντροφοι και Συντρόφισσες. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος καλεί το Λαό σε αντίσταση. Μόνο ένα λαϊκά συγκροτημένο λαϊκό μέτωπο λαϊκής πάλης μπορεί να ανατρέψει με λαϊκό τρόπο τα αντιλαϊκά σχέδια των εχθρών του Λαού.

Για αυτό το λόγο εκφράζουμε τη στήριξή μας στο Λαό των Ελεύθερων Ανθρώπων (το καπιταλιστικό σύστημα του Μάρτιν τους ονομάζει «Αγρίους»), που έχει αναπτύξει σε αξιοζήλευτο βαθμό την ταξική του συνείδηση και έχει κατανοήσει ότι μόνο μέσα από την Ένοπλη Επανάσταση μπορεί να απαλλάξει το Γουέστερος από τα αστικά του κατάλοιπα. Γυρίστε την πλάτη στις λαννιστερικές λυκοσυμμαχίες και τις ταργκαρυενικές υποσχέσεις για δήθεν ρήξη. Ο δρόμος για την οικονομική ανεξαρτησία περνάει μέσα απ’ το Τείχος.

Ανεξάρτητοι Έλληνες - Stannis Baratheon

stann

Κανένας δεν ενσωματώνει τα χαρακτηριστικά του ιδανικού ηγέτη περισσότερο από τον Στάννις Μπαράθηον, του γενναίου πολεμιστή που αρνείται να παραδοθεί στη Νέα Τάξη πραγμάτων που θέλουν να επιβάλλουν οι Λάννιστερς και τα τσιράκια τους. Η λατρεία του για το Στρατό, η τυφλή του αφοσίωση στη μόνη Πραγματική Θρησκεία, αυτή του Ενός και Μοναδικού Θεού – του Θεού του Φωτός, αλλά και η ελπίδα μας ότι -με τη βοήθεια της ιέρειας Μελισάνδρης- θα εγκαθιδρύσει ένα θεοκρατικό καθεστώς, τον αναδεικνύουν ως την πιο προφανή επιλογή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

ΠΑΣΟΚ - Robert Baratheon

robert

Πολλοί μας υπέδειξαν ότι ήταν κακή ιδέα να στηρίξουμε τον Ρόμπερτ γιατί λέει «έχει πεθάνει». Ποιος έχει πεθάνει ρε αστοιχείωτοι; Ο Ρόμπερτ είναι ιδέα, δε θα πεθάνει ποτέ. Μια φάση κατάπτωσης περνάει και μετά θα επανέλθει σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ποιος έδωσε φαΐ στον κοσμάκη; Ποιος ήταν ο λαοπρόβλητος ηγέτης για 15 χρόνια; Ποιος δημιούργησε το δημόσιο χρέος; Αχάριστοι.