Όσο πιο λεπτομερής είσαι, τόσο περισσότερες "τρύπες" θα βρουν. Moon Landing Follow-up

23-12-2014
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Ένα παράδοξο που παρατηρώ στις θεωρίες συνωμοσίας για το Apollo 11: τελικά όσο πιο λεπτομερώς καταγεγραμμένο είναι ένα γεγονός, τόσο πιο εύκολα βγαίνουν θεωρίες συνωμοσίας γύρω απ’ αυτό. Τι εννοώ:

Πόσα πλάνα έχουμε διαθέσιμα από την αποστολή του Γιούρι Γκαγκάριν σε τροχιά; Ένα; Δύο; Αφού λοιπόν οι διαθέσιμες πληροφορίες εκεί είναι ΠΟΛΥ λιγότερες, γιατί ο κόσμος δεν εξαντλεί την καχυποψία του στην εκτόξευση Gagarin; Στην τελική είναι πολύ πιο εύκολο να σκηνοθετήσεις μερικά λεπτά βίντεο, παρά τρεις ολόκληρες μέρες. Άλλα ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ για τον συνωμοσιολόγο. Στην περίπτωση της ΕΣΣΔ, ο συνωμοσιολόγος δεν έχει πολλά βίντεο για να ψάξει "περίεργες λεπτομέρειες", δεν έχει συνεντεύξεις των κοσμοναυτών διαθέσιμες στην δημόσια σφαίρα, δεν έχει καν μαρτυρίες από την εκτόξευση. Μην ξεχνάμε ότι οι Σοβιετικοί εκτόξευαν τα οχήματα τους από ΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΓΑΜΗΜΕΝΗΣ ΣΤΕΠΑΣ.

Οι κακοί Αμερικάνοι απ’ την άλλη, έβαλαν την πλατφόρμα εκτόξευσης τους μέσα-καταμεσής στην (εξαιρετικά κατοικημένη) Φλόριντα, επέτρεπαν στη μια λαοθάλασσα μετά την άλλη να μαζεύεται και να βλέπει όλες τις εκτοξεύσεις και φυσικά φίλμαραν και φωτογράφησαν κάθε εκπαίδευση, εξομοίωση, σχεδιασμό, μπουλόνι και βήχα της αποστολής του Apollo. Δίνοντας λοιπόν τόσο απλόχερα και (τολμώ να το πω;;;) δημοκρατικά πρόσβαση στο διαστημικό της πρόγραμμα (σε αντίθεση με κάποιους κάποιους...), δυστυχώς έδωσε και στον κάθε ιντερνετικό μαλάκα άφθονο υλικό για να μας πρήζει τ'αρχίδια μέχρι και σήμερα.

Οι συνωμοσίες περί προσελήνωσης είναι ένα παρα-προϊόν της φιλελεύθερης και ανοιχτής αντιμετώπισης που είχε η ΝΑΣΑ με τα εγχειρήματά της. Ο μόνος λόγος που οι συνωμοσιολογοι έχουν τόσες και τόσες φωτό, βίντεο και μαρτυρίες για να παίζουν τους ντετέκτιβ από την πολυθρόνα τους είναι επειδή η ΝΑΣΑ είχε τα αρχίδια να εκθέσει τον εαυτό της σε τόσο ανοιχτή και άμεση κριτική.

"Όχι απλά θα πάμε στο Φεγγάρι ρε μουνιά. Θα το δείξουμε και live στην τηλεόραση για να το βλέπουν ΟΛΟΙ και να μας κρίνουν ανοιχτά ΟΛΟΙ αν το κάναμε καλά. Δηλαδή: όχι μόνο δεν πρέπει να τα σκατώσουμε, αλλά ΑΝ τα σκατώσουμε, το σκάτωμα μας θα εκτεθεί αυτόματα σε 3 δισεκατομμύρια κόσμο."

ΕΤΣΙ ΣΕ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕ Η ΝΑΣΑ! ΑΡΧΙΔΙ!