Kim Jong-un, o Μωάμεθ των άθεων. Και μόνο η απεικόνισή του είναι βλασφημία.

25-12-2014
 
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to Delicious

Καλά ρε σεις, πήρατε χαμπάρι τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα; Μιλάμε, ζήσαμε ιστορικές στιγμές. Όχι, δεν μιλάω για την απόπειρα δωροδοκίας βουλευτή. Όχι, ούτε για την υπόνοια απόφασης αρμοδίου οργάνου υπέρ του μπασκετικού Ολυμπιακού. Όχι μωρέ, ούτε για τη Νίκη Βόλου που αποσύρεται από το πρωτάθλημα. ΟΧΙ, ούτε για την προσωρινή εκκένωση του ΟΑΚΑ λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα κατά τη διάρκεια του ΠΑΟ-Barcelona. Ουφ..., οκ, δεκτόν, της πουτάνας έγινε την προηγούμενη εβδομάδα. Εγώ πάντως μιλάω για την ταινία «The Interview» με τους Seth Rogen και James Franco.

Λίγο στα σύντομα το ιστορικό. Η υπόθεση της ταινίας είναι η εξής : Ο James Franco υποδύεται έναν παρουσιαστή ενός talk-show. Μαζί με τον παραγωγό του, Seth Rogen προσκαλούνται από τον δικτάτορα της Βορείου Κορέας, Kim Jong-un για να τους δώσει συνέντευξη, μιας και είναι μεγάλος φαν. Κατά τη διάρκεια που προετοιμάζονται για το ταξίδι και τη συνέντευξη, τους προσεγγίζει η CIA για να τους χρησιμοποιήσει προκειμένου να δολοφονήσουν τον Kim Jong-un. Πάνω κάτω φαντάζομαι ότι σαν ταινία θα είναι μια κωμική περιπέτεια όπως θα την περίμενες από τα χέρια του Seth Rogen και του Evan Goldberg. Η ταινία είχε προγραμματιστεί να ντεμπουτάρει σήμερα (ανήμερα των Χριστουγέννων).

poster

Στο μεταξύ όμως, από τα τέλη Νοεμβρίου, είχε ξεκινήσει μια σειρά από χακαρίσματα στον server της Sony, την εταιρεία παραγωγής. Κι όταν λέμε χακαρίσματα, δεν εννοούμε τίποτα αμελητέο. Είχε πραγματοποιηθεί υποκλοπή ηλεκτρονικών μηνυμάτων μεταξύ των στελεχών της εταιρείας, είχαν εμφανιστεί απειλητικά μηνύματα στις οθόνες των υπολογιστών των υπαλλήλων, είχαν δημοσιοποιηθεί οικονομικά στοιχεία των στελεχών, μέχρι και υλικό είχε διαρρεύσει, από σενάρια μέχρι σχεδόν ολόκληρες ταινίες. Να αναφέρω και ως κρίσιμο το γεγονός ότι το ίδιο το FBI δήλωσε ότι «οι επιθέσεις ήταν τόσο εξελιγμένες που δεν μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί από το 90% των συστημάτων ασφαλείας». Οπότε, καταλαβαίνετε όλοι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με το linuxά της γειτονιάς.

linux-guy

Στις 15 Δεκεμβρίου επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι όλη αυτή η επίθεση στοχεύει στο να μην κυκλοφορήσει το «The Interview». Μία μέρα μετά, οι χακαράδες απειλούν για τρομοκρατικές επιθέσεις στους κινηματογράφους που θα προβάλλουν την ταινία. Χμμ, όχι, δεν απέδωσα σωστά το νόημα. Ας το δούμε αυτούσιο :

We will clearly show it to you at the very time and places “The Interview” be shown, including the premiere, how bitter fate those who seek fun in terror should be doomed to. Soon all the world will see what an awful movie Sony Pictures Entertainment has made. The world will be full of fear. Remember the 11th of September 2001. We recommend you to keep yourself distant from the places at that time. (If your house is nearby, you’d better leave.) Whatever comes in the coming days is called by the greed of Sony Pictures Entertainment. All the world will denounce the SONY.

Την ίδια μέρα η Sony δηλώνει ότι οι κινηματογράφοι αν θέλουν, μπορούν να ακυρώσουν τις προβολές. Μία-μία, οι μεγάλες αλυσίδες κινηματογραφών ανακοινώνουν ακριβώς αυτό. Μέχρι που την επόμενη μέρα, η ίδια η Sony ανακοινώνει ότι ακυρώνει πλήρως την διανομή της ταινίας (προσωρινά όπως φάνηκε, αλλά αυτό θα το δούμε πιο κάτω). Εν τω μεταξύ, οι James Franco & Seth Rogen ακυρώνουν όλες τις συνεντεύξεις και τις εμφανίσεις που είχαν κλείσει στα πλαίσια προώθησης της ταινίας. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών γεγονότων, όπως πολύ σωστά υποψιάζεστε , οι υποψίες είχαν πέσει πάνω στην ίδια τη Βόρεια Κορέα ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις. Φυσικά οι ίδιοι το αρνούνται. Αλλά εδώ έχω την πρώτη μου απορία. Οκ, έστω ότι η Βόρειος Κορέα, όντως δεν είναι υπεύθυνη. Ας το εξετάσουμε σαν ενδεχόμενο χάριν της συζήτησης. Ποιος άλλος, θα έκανε όλη αυτή τη μανούρα για μια κωμωδία που ενδεχόμενως ήταν προσβλητική για τη Β. Κορέα; Που εδώ που τα λέμε, ντεμέκ-προσβλητική αλλά anyway. Προσβλητική είναι η παρουσία της Β. Κορέας για τον υπόλοιπο κόσμο. Όπως και να χει, έστω ότι είναι προσβλητική. Ποιος θα προσβλήθηκε; Η Νότιος Κορέα; Δεν νομίζω. Όταν είχε δολοφονηθεί ο Theo Van Gogh ή όταν είχαν ξεσπάσει διαμαρτυρίες για το trailer της ταινίας «The Innocence of Muslims», υπεύθυνοι δεν ήταν οι Τρουϊνερλαΐτες ξέρω ‘γω! Οι Μουσουλμάνοι ήταν. Όπως λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, it stands to reason ότι αυτός που έχει το πρόβλημα είναι αυτός που (θεωρεί ότι) προσβάλλεται. Αφήστε που στην προκειμένη περίπτωση, παίζει με λίγο προσπάθεια να ενωνόταν το μεγαλύτερο κομμάτι της υφηλίου εναντίον της Β. Κορέας. Ναι θα το πω, παίζει ακόμα και οι Ισλαμιστές να συμμετείχαν. Μόνο η Κίνα την ψιλομπακάρει αλλά κυρίως λόγω συμφερόντων.

muslims

Η άλλη μου απορία έχει να κάνει με το υπόβαθρο των απειλών. Όταν τίθεται απειλή για τρομοκρατικό χτύπημα, γίνεται μια έρευνα. Τι υπόβαθρο έχει; Ποιος την κάνει; Πόσο πιθανό είναι να πραγματοποιηθεί; Αυτός που θέλει να την πραγματοποιήσει, έχει τα μέσα; Υφίσταται τελικά λόγος ανησυχίας; Φαντάζομαι, καταλαβαίνετε κι εσείς ότι ειδικά όταν μιλάμε για τις ΗΠΑ μετά τις 11/09/2001, αυτά διερευνώνται με εξαιρετική προσοχή. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε τι μέσα έχουν στην κατοχή τους η CIA και το FBI. Αναρωτιέμαι αν μας αφήνουν κιόλας. Τελοσπάντων, εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι για να γίνει όλη αυτή η φασαρία, αυτό σημαίνει ότι οι απειλές ήταν βάσιμες. Οι υπεύθυνοι ήταν όντως προετοιμασμένοι ενδεχομένως να κάνουν τις απειλές τους πραγματικότητα. Τις απειλές για νέα 11η Σεπτεμβρίου. Το να επιτεθείς σε ένα κράτος, το οποίο θεωρείς διαστρεβλωμένα ότι σε γαμάει πρωί-βράδυ, οκ το αντιλαμβάνομαι. Το να επιτεθείς σε ένα κράτος επειδή, εξίσου διαστρεβλωμένα θεωρείς ότι είναι ιερή σου αποστολή να επιτεθείς σε όλους, οκ, και πάλι το αντιλαμβάνομαι. Το να κάνεις κάτι τέτοιο για μια ταινία, όχι δεν το αντιλαμβάνομαι. Και ότι δηλαδή τι; τη θεώρησαν την ταινία στη Β. Κορέα ως προπαγανδιστική;;;; Εδώ γελάμε μέχρι να κατέβει ο Xenu.

kim-jong-un-xenu
kim-jong-un-fabulus
Απλά έπρεπε να μπει και αυτή

Και πριν ξεμυτίσουν διάφοροι, προκειμένου να πούνε κι εδώ για την τακτική του Hollywood, τα πρότυπα που περνάει, τον υπέρμετρο καταναλωτισμό, αλλά κυρίως για τα εισητήρια των κινηματογράφων και τον πόλεμο κατά της πειρατείας να πω ότι : ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ! Άλλο θέμα το ένα, άλλο το άλλο. Μην μπερδεύουμε την πούτσα με τη βούρτσα. Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο. Και δεν ήταν και κανένα πολιτικό θρίλερ. Τι θα γίνει δηλαδή εάν βγάλει καμία ταινία-statement κανένας τύπου Oliver Stone; Καπνομανιταράκια;

Για τα τυπικά της ιστορίας, η ταινία διατίθεται ήδη από χθες σε ηλεκτρονικά καταστήματα και ξεκίνησε σήμερα να προβάλλεται σε επιλεγμένους κινηματογράφους. Επίσης για την ιστορία, μετά από μία καμπάνια που ξεκίνησε στο 4chan η συγκεκριμένη ταινία είχε βαθμολογία 10/10 στο imdb όταν βρέθηκε στις 25.000 ψήφους, 9,9/10 στις 35.000 και αυτή τη στιγμή έχει 9,3/10 στις 54.856. Αυτό, όχι για να δείξει την ποιότητα της ταινίας. Θα ξυρίσω το κεφάλι μου με τα χέρια αν πρόκειται για ταινία του 10.

ΥΓ: Ο Βρασίδας βρήκε και πάλι την απάντηση. Ξεκλείδωσε άλλο ένα συμπαντικό μυστήριο με τη βοήθεια των ομοϊδεατών του. "Είναι ένα διαφημιστικό κόλπο για να γίνει ντόρος". Μπράβο αστραχάν! Το πέτυχες πάλι. Και φυσικά στο ίδιο κόλπο συμμετείχε και ο Obama ο οποίος έκανε επίσημα δηλώσεις κατακρίνοντας την κίνηση της Sony να αποσύρει την ταινία τελείως, σε εκείνη τη φάση. Θα τα πούμε με τα στοιχεία του Box Office.